Tonhal pizza

-Liszt nélküli finomság-

Liszt nélküli pizzatészta kísérleteim nagyjából közepes eredménnyel zárultak, voltak nagyon csúfos kudarcok és akadtak sikerélmények is. Persze tudom, azon szerencsések, akik a pizzát hamburgerrel eszik, mégis tökéletes alakkal rendelkeznek, most valószínűleg jókat mosolyognak magukban, de higgyétek el, sokaknak komoly kihívás az étkezés. Folyamatos kontroll vagy teljes életmódváltás hozza meg az egészséges alakot.

Az internet csodás világában pár kattintással szinte bármilyen információ azonnal elérhető, így persze rengeteg kozmetikázott, vagy éppen csak elméletben működő recept is kering a köztudatban. Sajnos egy kevésbé tapasztalt háziasszony bizony bele is sétál a csodás fotókkal illusztrált, “kamurecept” csapdába.

Nagyon ígéretesnek tűnt számomra egy szintén a világhálón fellelt recept. Hiszen mire vágyik az egész életében kalóriát és szénhidrátot számolgató ember? Hát persze, hogy egy jó pizzára! Méghozzá büntetlenül. Jómagam is kipróbáltam már néhány receptet, a túróstól kezdve a csodalisztesekig. A karfiolos fel is került az oldalra, lévén jó alternatíva lehet a húsmentes napokon, nagy szénhidrát bevitel nélkül. A fűszerezése miatt pedig ízeiben hasonlít is a pizzára. Főleg böjt alatt szoktam elkészíteni, gomba feltéttel. De térjünk vissza a tonhalhoz. Az eredeti receptekben volt valamilyen liszt, vagy zabpehely is. Én kipróbáltam ezek nélkül, és működik. Azoknak, akik nem szeretik a halat, sajnos el kell, hogy mondjam, hogy igen, nagyon jól érezhető benne a tonhal íze. Akik viszont szeretik ezt feltétként, esetleg a tengeri herkentyűs változat rajongói, nos, nekik teli találat.

Lássuk a receptet!

Hozzávalók 1 db kistényérnyi pizzatésztához:

  • 1 tonhal konzerv (sós lében lévő hal)
  • 2 db tojás

Semmi mást nem kell csinálni, mint a kinyomkodott halat a tojásokkal leturmixolni, majd a masszát sütőpapírra önteni és spatulával kör alakra simítani. Én forró sütőbe teszem és pár percig elősütöm. Ezután mehetnek a feltétek. Nálam a leggyakrabban az alábbi módon készül:

  • 25 g paradicsompüré
  • 125 g light mozzarella (be szoktam kukkantani a sütőbe, és ha levet enged, leitatom róla, hogy ne áztassa át a tésztát)
  • 100 g csirkemell sonka
  • oregánó

Persze alakítható saját ízlésre, bármilyen feltéttel működik. Egy adag lesz belőle, de az nagyon laktató. Teljes pizza ezekkel a feltétekkel 601 kcal és 7 g ch.

Próbáljátok ki! Jó étvágyat!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

%d bloggers like this: