Göngyölt csirkemell zelleres brokkoli pürével

Ez egy olyan recept, ami nem igényel sok időt, egyszerű, mégis remek fogás akár az ünnepi asztalon is. Mert nem kell mindig mindent kirántani jeligére!

Hozzávalók a húshoz: 4 főre

  • 2 db csirkemell filé
  • 20 dkg sajt
  • fél kaliforniai paprika
  • 10-15 dkg császárszalonna
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • só (csínján, mert a bacon is sós!)
  • bors

A csirkemelleket hosszában félbe vágjuk, majd újra bevágjuk és szétnyitjuk. Óvatosan klopfoljuk majd sózzuk, borsozzuk. Ráhalmozzuk a hús szeletekre a csíkokra vágott császár szalonnát, a sajtot és a felkockázott paprikát is. Felgöngyöljük szorosan, a végeit benyomkodva, hogy sütés közben ne folyjon ki a sajt. Baconbe tekerjük majd egyenként alufóliába is, és egy tepsibe tesszük. Mehet a sütőbe. Nagyjából 2 órán át szoktam sütni. Ha ügyesen tekertetek (szorosan!) nem folyik ki a töltelék.

Hozzávalók zelleres brokkolipüré:

  • fél kg brokkoli (fagyasztott is jó)
  • 1 kis fej zeller
  • fokhagyma
  • szerecsendió
  • bors
  • 2 evőkanál tejföl

Megfőzzük, pürésítjük, ízesítjük! Ugye milyen egyszerű?

Jó étvágyat!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

%d bloggers like this: