Ez egy olyan recept, ami nem igényel sok időt, egyszerű, mégis remek fogás akár az ünnepi asztalon is. Mert nem kell mindig mindent kirántani jeligére!
Hozzávalók a húshoz: 4 főre
- 2 db csirkemell filé
- 20 dkg sajt
- fél kaliforniai paprika
- 10-15 dkg császárszalonna
- 20 dkg szeletelt bacon
- só (csínján, mert a bacon is sós!)
- bors
A csirkemelleket hosszában félbe vágjuk, majd újra bevágjuk és szétnyitjuk. Óvatosan klopfoljuk majd sózzuk, borsozzuk. Ráhalmozzuk a hús szeletekre a csíkokra vágott császár szalonnát, a sajtot és a felkockázott paprikát is. Felgöngyöljük szorosan, a végeit benyomkodva, hogy sütés közben ne folyjon ki a sajt. Baconbe tekerjük majd egyenként alufóliába is, és egy tepsibe tesszük. Mehet a sütőbe. Nagyjából 2 órán át szoktam sütni. Ha ügyesen tekertetek (szorosan!) nem folyik ki a töltelék.
Hozzávalók zelleres brokkolipüré:
- fél kg brokkoli (fagyasztott is jó)
- 1 kis fej zeller
- só
- fokhagyma
- szerecsendió
- bors
- 2 evőkanál tejföl
Megfőzzük, pürésítjük, ízesítjük! Ugye milyen egyszerű?
Jó étvágyat!