Ragacsos pulykaszárny

Ennek az ételnek a lelke a húson lévő máz. Ha ennek az elkészítését megtanuljuk, akkor bármilyen sült új köntöst kap.

Hozzávalók a mázhoz: (ez nagyjából 2,5-3 kg húshoz elég)

  • 8 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 4-5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3-4 db csilipaprika, vagy csilipehely ízlés szerint

Nekem ezekkel az arányokkal vált harmonikussá a máz, de ajánlom, hogy bátran kísérletezzetek a mennyiségekkel. Összekeverjük és megkenjük/bedörzsöljük/belemártjuk a besózott húsokat. A pulykaszárnyak vaskosak voltak, ezért kellet neki 3 óra sütés. Alufólia alatt, pici víz alá öntésével kezdtem a sütést. Amikor már kellően megpuhult, levettem a fóliát, és ragacsosra sütöttem. Közben többször átforgattam a szárnyakat, hogy a máz mindenhol érje a húst. Aki nem szereti az erőset, nyugodtan elhagyhatja a csilit.

Próbáljátok ki csirkeszárnnyal, vagy oldalassal is!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

%d bloggers like this: