A rakott csirkés ételekben azt szeretem igazán, hogy fél óra munkával egy laktató egytálételt kapunk. Tényleg nem kell több az előkészületeknek mint fél óra, ezért akár hétköznap vacsorára is összedobható. A csirkecomb filére én most mindent rápakoltam amit otthon találtam. És most már láthatjátok, hogy miért szeretem még annyira ezt a típusú ételt.
A ragu amit készítettem enyhén csípős, néha rakott krumplira emlékeztet a tojás és a kolbász miatt. Máskor lecsós hatása van. Minden falat más élményt ad. Nincs szigorú matematikája. Próbálok irányvonalat mutatni és remélem, hogy Ti majd a saját ízlésetekre formáljátok!
Hozzávalók a zöldséges raguhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 2 db csilipaprika
- 5 db főtt tojás (kockázva)
- 15 dkg füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 60 dkg gomba
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Első a szalonna, majd a hagyma és a csili. Következő a gomba, kolbász, tojás, paprika paradicsom és legvégül a petrezselyem. Minden elemmel csak pár percig sütjük, mert a sütőben még puhulni fognak a zöldségek. Ízlés szerint sózzátok és borsozzátok! A tojás sárgája miatt krémes állaga lesz a ragunak.
Egyéb hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb filé
- 500 g tejföl
- 30 dkg reszelt sajt
- 2 db paradicsom
A csirkecomb filé nem igényel sok előkészületet. Sóztam, borsoztam és lefektettem egy tepsi aljára. 4 főre 1 kg húst számoltam. Erre kanalaztam a zöldségeket és az egészet befedtem egy szép adag (nagyjából fél kg) tejföllel. 2 db paradicsomot rászeleteltem. Nem kell rá alufólia, mehet így a sütőbe. Sem víz, sem zsiradék nem szükséges alá. Mivel találtam a hűtő aljában egy szép darab sajtot, amikor megsült, azt is rászeleteltem. Forró sütőben nagyjából 1,5 óráig sütöttem. Próbáljátok ki! Vagy próbáljátok ki másként, más hozzávalókkal, más arányokkal! A lényeg hogy kóstoljatok és kísérletezzetek!