Teljes kiőrlésű tortilla

Pár kísérleti példányt elszenvedett a családom, mire megszületett ez a recept. Azt hiszem azért megérte, hiszen ez a tortilla lap garantáltan tekerhető, hajlítható marad. Nem szárad ki és akár még le is fagyasztható. Az arányok betartásán túl a legfontosabb, hogy nem szabad túl sütni. Mindössze pár másodperc kell egy-egy oldalnak a serpenyőben.

Hozzávalók 12 db laphoz:

  • 400 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 4 evőkanál joghurt (én görög joghurtot használok)
  • 4 evőkanál olaj
  • kb. 2 dl meleg víz

A sütőport és a sót alaposan elkeverjük a liszttel, majd beletesszük a többi hozzávalót is. A vizet apránként kell adagolni, mert nem biztos, hogy mindig felveszi a 2 dl-t a liszt. Dagasztunk, gyúrunk, pihentetünk. Fél óra után felszabdaljuk a tésztát 12 cikkelyre, majd ezekből gombócokat formázunk és kerekre nyújtjuk. Én palacsintasütőben szoktam sütni közepes lángon a lapokat. Gyorsan kell dolgozni, mert egy-egy oldal tényleg néhány másodperc alatt megsül, szóval ha folyamatosan szeretnénk sütni, mindig ki kell egyet nyújtanunk, mire az előző kisül.

Amikor ilyen szépen hólyagosodik, akkor fordítani kell!

Ezek a lapok nagyon jól beilleszthetőek a diétába. Remekül variálható, hiszen a tölteléknek csak a képzelet szab határt. Kencék, saláták, mind-mind remekül illenek hozzá. Nyugodtan fagyasszátok le, mert szobahőmérsékleten pár perc alatt kienged!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

%d bloggers like this: