Pikáns chilis raguleves

Személy szerint imádom a leveseket és gyakran kísérletezem is velük. Így született meg ez az igazi fűszeres, csípős, téli leves. Raguleves lévén akár önmagában is fogyasztható amolyan egytálételként, de még a diétába is beilleszthető. Ha nem kell az alakotokra figyelni, akkor tegyetek bele 2-3 szem krumplit is. Azoknak ajánlom akik nem félnek az új ízektől, akik vágynak valami másra, mint a klasszikus húsleves vagy csak egyszerűen szeretik a csípős, telt, meleg ízeket.

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell filé
  • 3 db nagyobb sárgarépa
  • 3 db petrezselyemgyökér
  • 1 db kis fej zeller
  • 1 szál paszternák
  • 1 db vöröshagyma vagy 2-3 szál póréhagyma
  • 1-2 levél kelkáposzta
  • 2 maréknyi zöldborsó
  • 3-4 db gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db fehér paprika egészben marad
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
  • 1 citrom leve
  • chili paprika ízlés szerint
  • 3 evőkanál tejföl
  • kevés zsiradék (nekem ez most egy kis evőkanálnyi libazsír volt)

Tudjátok, kőleves! Tehát minden zöldséget bele ami van otthon! Nem baj ha nincs éppen gomba vagy paszternák, mert a fő irányvonalat az ízek terén a fűszerek és a citrom fogja megadni a levesnek.

A húst kockára vágjuk és a forró zsiradékra dobjuk a felaprított vöröshagymával, fokhagymával együtt. Amikor egy kissé lepirult, mehet rá a karikára vágott zöldség. Ezzel is pirítjuk pár percig. Ne felejtsétek el kevergetni! Kezdő szakácsoknak egy tipp! Amikor a sárgarépa már szépen beszínezte a zsírt, akkor mehet rá a víz. Hozzáfacsarjuk a citromot, bele dobjuk a chilit majd sózzuk, fűszerezzük. Puhára főzzük majd hozzáadjuk a tejfölt is és már el is zárhatjuk a gázt.

Próbáljátok ki! Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

%d bloggers like this: