Csirkecombos egytál

A csirke igazán sokoldalúan felhasználható alapanyag. Egészséges, könnyen elkészíthető és olcsó. Ezt a receptet azért is szeretem, mert csupán egy tepsire van szükségünk hozzá.

Hozzávalók:

  • 6-8 db csirkecomb
  • krumpli
  • füstölt szalonna kb.10dkg
  • tejföl
  • fokhagyma
  • csirke fűszerkeverék
  • kb. 1 evőkanál liszt

Csirke fűszerkeverék:

  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1/4 teáskanál őrölt koriander (óvatosan bánjunk vele mert nagyon intenzív az íze)
  • 1/4 teáskanál morzsolt oregánó

A combokat megmossuk, megtisztítjuk, ha szőrös, megpörköljük. Most jöhet az ízesítés. Alaposan dörzsöljük be a csirkét a fűszerkeverékkel, majd sózzuk be. Tegyük félre és készítsük elő a köretet. A krumplit meghámozzuk és karikára vágjuk. Belehalmozzuk egy tepsibe majd sózzuk, borsozzuk. Rápakoljuk a felcsíkozott füstölt szalonnát és a fokhagymát. Utóbbival ne spóroljunk, mert a csirke nagyon jó barátságban van vele. Erre fektetjük rá a combokat, majd meglocsoljuk egy kevéske (kb. 1 dl) vízzel. Alufóliával lefedve közepes lángon sütjük. Másfél óráig felé sem kell néznünk. Ha a párolási idő letelt, levesszük az alufóliát és pirosra sütjük. Amikor elkészültek a combok, tálaló tálba szedjük. Mivel a csirke viszonylag sok levet enged, a krumpli bő, szaftos lében fürdőzik a sütés végére. Ebbe a szaftba keverjük bele a lisztes tejfölt majd visszatesszük a sütőbe 10-15 percre. Mennyei köret lesz belőle.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

%d bloggers like this: