Garasoskodó
Hozzávalók:
- 250 g csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika (elhagyható)
- 1 nagy csokor petrezselyem
- só, bors
- zsiradék
A hagymákat felkarikázzuk és kevés olajon vagy zsíron lepirítjuk. Persze jobb a tyúkzsír, de ha éppen nincs otthon, használjunk olajat. Amikor már a hagyma karamellizálódott, mehet rá a petrezselyem és a máj. Nyugodtan fűszerezzük, mert a csirkemáj nem fog megkeményedni a sótól. Mivel turmixolva lesz, nem fontos, hogy az alapanyagok egyenletesen legyenek felvágva, a májat viszont gondosan tisztítsuk meg. Fedő alatt javaslom a sütését, hogy ne pattogjon. Gyorsan elkészül, körülbelül 10-15 perc elegendő neki, közben párszor forgassuk át. Nem szerencsés túlsütni, de azt is mindig ellenőrizzük, hogy ne maradjon nyers a közepe. Végül az egészet turmixolni kell és kihűteni! Pirítóssal mennyei!
Mindenképpen próbáljátok ki!