Lángos

Sok lángos receptet kipróbáltam már, mielőtt erre rátaláltam, és bevallom, azóta minden szombat reggel ezzel indul! A korábbi joghurtos, tojásos, egy napig pihentetős változatokhoz képest, ez meglepően puritán. Egyszerű és igazi filléres recept.

Lángos Hozzávalók: (4 főre)

  • finomliszt 25-30 dkg
  • instant élesztő negyed zacskó
  • 1 kávés kanál cukor
  • langyos víz

Első lépésként szitáljuk át a lisztet! Ez el is hagyható, de így könnyebb, levegősebb lesz a tészta, és biztosan nem kerül bele semmilyen szennyeződés. Az a tapasztalatom, hogy megéri rászánni azt a pár percet! Beletesszük a sót, cukrot és az élesztőt, majd kis adagokban langyos vizet adagolunk hozzá. Kezdődhet a dagasztás! Ilyen kis mennyiségű tésztát érdemes kézzel kidolgozni, ez körülbelül 10 percet vesz igénybe. Lágy, ruganyos tésztát kell kapnunk végeredményként, ami elválik az edény falától. Kiolajozott edényben duplájára kelesztjük. Az olajban sütött tésztákat lehetőleg ne lisztezzük kelesztésnél és szaggatásnál, mert könnyen megégetheti a sütő olajat! Amikor megkelt 4 egyenlő részre osztjuk. Óvatosan kihúzgáljuk a tészta széleit, és bő forró olajban kisütjük. Nálunk a sajtos-tejfölös lángos a kedvenc, de egy kis fokhagymával is tökéletes.

Fokhagymás kence: Egy befőttesüvegbe vizet töltünk. Mehet bele jó nagy mennyiségű só, 5-6 gerezd zúzott fokhagyma, 2 evőkanál olaj. Összerázzuk és már kész is van. Hűtőszekrényben hónapokig eláll.

Íme a végeredmény!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

%d bloggers like this: