A Kijevi csirkemell számomra sokáig misztikus ételnek számított. A tökéletesen ropogós, aranyló bunda, és a puha húsból kicsorgó fűszervaj mesés párosítás. Ünnepi asztalra is tökéletes! Többféle recept kering az interneten. Némelyik tárkonnyal, fokhagymával vagy mustárral dolgozik, de kaporral is készítik ezt az ételt.. Érdemes kísérletezni a fűszerek terén! A lényeg azonban az időzítés, hiszen csak akkor lesz igazán remek, ha forrón tálaljuk!
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 150 g vaj (Nem, margarin nem jó!)
- 150 g reszelt sajt
- egy csokor petrezselyem
- só
- bors
- liszt, tojás, morzsa a panírozáshoz
A fél csirkemelleket vagy középen szétnyitjuk, vagy nagyobb szeleteket vágunk belőle. Lehet klopfolni is, de csak óvatosan, mert a csirkemell könnyen széteshet. A lényeg, hogy tölthetőek legyenek a szeletek. Én nem szoktam ragaszkodni az egységes formához, inkább ahhoz mérten töltöm be a húst, amilyenre sikerült szeletelnem.
A szoba hőmérsékletű vajba belekeverem az apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot majd hűtőbe teszem. Amikor visszakeményedett betöltöm a húst. Mindenképpen figyelnünk kell rá, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. Panírozom a szokásos módon, majd bő olajban kisütöm.
Jó étvágyat!