A lasagne tésztalapot sokféle töltelékkel rétegezhetjük. Ennél a receptnél csak a jó minőségű házi tészta és a besamel ami örök.
A darált hús az egyik nagy kedvencem. Édesanyám gyakran készített rakott zöldségeket, a lepirított hús illata pedig mindig kicsalogatott a konyhába. Most ehhez a tészta ételhez került ez a finomság.
Hozzávalók:
- házi lasagne tészta 4 tojásból ( az elkészítést megtaláljátok a Hamis Lasagne receptemnél )
- 1 kg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- fél kg brokkoli
- olaj vagy zsír
- só, bors
- oregánó, bazsalikom
- besamel mártás 1 liter tejből ( az elkészítést megtaláljátok a Hamis Lasagne receptemnél )
- 1 nagy pohár tejföl
Először most is, mint mindig a hagymát és a fokhagymát pirítjuk le, ehhez jönnek a fűszerek, majd a hús. Folyamatosan nyomkodni, kevergetni kell, mert különben nagyobb gombócokká áll össze. Amikor szépen lepirult, felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi és beletesszük a brokkolit is. Mivel a hús már átfőtt, a brokkoli pedig gyorsan megpuhul, elég csak 10-15 percig forralni. Amikor lasagne tésztával dolgozunk, tartsuk szem előtt, hogy a ragu kellően szaftos legyen, mert ebben fognak a tésztalapok megfőni. Rétegezzünk! Egy közepes tepsi aljára besamel kerül, majd tészta, ragu, besamel, ismét tészta és így tovább. A legfelső tésztasorra sós, borsos tejföl halmozunk. Mehet a sütőbe 30-40 percre. Krémes, laktató tésztaétel a végeredmény.