Csirkeraguleves

A tárkonyos raguleves mennyei, de a jól ismert fűszer nélkül is csodás ízeket tudunk előcsalogatni. És nem mellékesen pofon egyszerű.

Hozzávalók:

  • 2 db közepes sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem gyökér
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 2-3 szál zeller zöldje
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 káposzta levél
  • 1 közepes zellergumó
  • 1 db zöldpaprika
  • fél kg csirkecombfilé
  • 2-3 marék házi csigatészta
  • só, bors, kurkuma
  • zsiradék ( én kacsazsírt használtam most is )
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kis pohár tejföl

(A hűtődobozban lapuló gomba, krumpli, vagy a maradék borsó, zöldbab is belekerülhet a levesbe.)

A zsiradékon először megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, a felkockázott combfilét, majd a szintén kockára vágott zöldségeket. Felöntjük hideg vízzel és sózzuk, borsozzuk. Amint felforrt, lejjebb vesszük a lángot és lassú tűzön, fedő alatt készre főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, egy kávéskanálnyi kurkumát adunk hozzá. Ekkor jöhet bele a csiga, végül pedig egy selymes tejfölös habarással felfőzzük. Forrón az igazi!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

%d bloggers like this: