A tárkonyos raguleves mennyei, de a jól ismert fűszer nélkül is csodás ízeket tudunk előcsalogatni. És nem mellékesen pofon egyszerű.
Hozzávalók:
- 2 db közepes sárgarépa
- 2 szál petrezselyem gyökér
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 2-3 szál zeller zöldje
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3-4 káposzta levél
- 1 közepes zellergumó
- 1 db zöldpaprika
- fél kg csirkecombfilé
- 2-3 marék házi csigatészta
- só, bors, kurkuma
- zsiradék ( én kacsazsírt használtam most is )
- 2 evőkanál liszt
- 1 kis pohár tejföl
(A hűtődobozban lapuló gomba, krumpli, vagy a maradék borsó, zöldbab is belekerülhet a levesbe.)
A zsiradékon először megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, a felkockázott combfilét, majd a szintén kockára vágott zöldségeket. Felöntjük hideg vízzel és sózzuk, borsozzuk. Amint felforrt, lejjebb vesszük a lángot és lassú tűzön, fedő alatt készre főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, egy kávéskanálnyi kurkumát adunk hozzá. Ekkor jöhet bele a csiga, végül pedig egy selymes tejfölös habarással felfőzzük. Forrón az igazi!