Kendermag kréker

Egészséges rágcsa után kutattam, amit vihetek magammal bárhová, rostban és fehérjében gazdag, és nincs az egekben a szénhidrát tartalma. Kísérleteztem, ez lett belőle.

Hozzávalók: (2 gáztepsinyi adag)

  • 100 g kendermagliszt
  • 150 g teljes kiőrlés tönkölyliszt
  • 1 teáskanál só
  • 50 g mák (darálatlan)
  • 75 g vaj vagy más zsiradék
  • 4-5 evőkanál víz
  • 1 db tojás

A száraz hozzávalókat kevertem össze először, majd hozzáadtam a vajat és a tojást. Gyúrás közben adagoltam a vizet. Amikor összeállt, folpackba csomagoltam és hűtőben pihentettem 1 órát. Ezt követően vékonyra nyújtottam, (2-3 mm) felvágtam és forró sütőben megsütöttem. Figyelni kell, gyorsan elkészül. Remek útitárs, vagy munkahelyi életmentő ropogtatnivaló. Természetesen aki nem ismeri a kendermag lisztet, helyettesítheti tk. liszttel. Ez egy olyan alap recept, ami variálható, édesen is elkészíthető.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

%d bloggers like this: