Kakaós csiga 2.0 – szénhidrát csökkentett, cukormentes

Folytattam a kísérletezést az elemekkel és azt hiszem ezek a csigák is remekül sikerültek! Nagyon-nagyon kakaós, kívül ropogós, édes finomság, amit bűntudat nélkül fogyaszthatsz! Íme!

A lisztet, a sikért, sót és a diót összekevertem. Beletettem a tojást, az olajat, folyékony édesítőt és az élesztőt. A tejet (2 dl) fokozatosan adagoltam és összegyúrtam a tésztát. Letakartam és 1 órán át kelesztettem. FONTOS! Alapos dagasztás, kellő idő a kelesztésre, langyos, huzatmentes helyen való kelesztés! Ez a kelt tészták titka.

Amikor megkelt vékonyra nyújtottam és megszórtam a kakaóporral és az eritrittel. Szorosan feltekertem és 16 szép csigát vágtam belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és pihentettem újabb 15 percet. Ezalatt bekapcsoltam a sütőt, majd az idő leteltével betettem a csigákat a forró sütőbe.

Amikor szép barnára sült, 1 dl forró édesítős tejet kanalaztam rá, majd ezzel még 2-3 percig sütöttem.

1 db csiga 10 g szénhidrátot tartalmaz! Fagyasztható, így mindig lehet otthon vésztartalék. (szoba hőmérsékleten gyorsan kiolvad!)

Süssetek Kedveseim! Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

%d bloggers like this: